Cocina en colores

isabel cocina en colores
Informació, receptes i trucs per a una alimentació amb sentit comú.
Cocina en colores
Nutricio
Position
Nutrició
Experience
des de 2017
Biography
Sense pretendre donar lliçons, ni tampoc semblar-ho, he iniciat un nou camí, el de compartir allò que altres amb més formació, experiència i coneixements que jo, m'han ensenyat. Un camí que va de la macrobiòtica d'origen japonès a la cuina energètica i amb seu mediterrània, que he anomenat "Cocina En Colores".
My skill
Cuina 96%

Cada canvi té un detonant, en el meu cas va ser un llibre. “Cocina Macrobiótica” de Conerlia Aihara. Japonesa, deixebla de Lima Ohsawa. Té un altre llibre publicat, “El libro de cocina Chico-san”. El nom fa referència a un grup de nord-americans macrobiòtics que residien al municipi de Chico (California) i en entre els que també hi era Robert Kennedy.
El llibre intenta ser una adaptació de la cuina macrobiòtica d’origen japonès a un públic occidental, principalment nord-americà. Es va editar per primera vegada a Espanya al juliol de 1979 (produït per Sol Universal – Málaga) i la primera edició nord-americana potser sigui de l’any 1972.
L’altra qüestió important és com aquest llibre va arribar a les meves mans. Crec que era l’any 1992 o 1993. Vivia a Menorca i un dia la meva parella va arribar a casa amb uns quants llibres de l’herboristeria Zuaitzo de Maó. L’establiment tancava i havia decidit regalar els darrers llibres que encara quedaven en les prestatgeries. Vaig decidir quedar-me amb l’exemplar de Cornelia Aihara i “Macrobiótica, el camino de la curación natural” de Michio Kushi.
Ambdues lectures van ser el desencadenant d’un seguit de canvis, entre ells intentar entendre com ens afecta l’alimentació a nivell personal i fins i tot social.
He d’explicar que les primeres passes d’aquest nou aprenentatge van ser lentes, molt lentes. Per començar molts continguts em sonaven literalment a xinés, tot i que el més correcte seria dir japonès. Daikon, kuzu, miso o yanoh formaven part d’una mena de galimaties alimentari difícil de solucionar. Tot és més fàcil quan descobreixes que estàs parlant t’un tipus de nap o de cafè de cereals. Van haver de passar sis anys per què a través d’una bona amiga que vivia a Mallorca m’acostés a la consulta del Dr. Jorge Pérez-Calvo a Barcelona. La base de la meva formació, ja sigui a través de la seva consulta, els seus llibres i especialment els seus seminaris. Anys després van seguir més llibres i altres autors, algunes classes de cuina amb Montse Bradford, però sobretot moltes hores de pràctica i gaudi cuinant per la meva família, els meus amics, i fins i tot, només per mi.

Sense pretendre donar lliçons, ni tampoc semblar-ho, he iniciat un nou camí, el de compartir allò que altres amb més formació, experiència i coneixements que jo, m’han ensenyat. Un camí que va de la macrobiòtica d’origen japonès a la cuina energètica i amb seu mediterrània, que he anomenat “Cocina En Colores”.

www.cocinaencolores.com

ACTIVITAT

Xerrada de nutrició

Xerrarem sobre cuina sana, inspiradora, creativa, nutritiva, energètica i natural. Amb idees pràctiques sobre com elaborar un menú equilibrat, algunes receptes o que ficar al cistell de la compra.

Cocina en Colores

Leave your comment

Login

Contraseña perdida?