Isabel Verdaguer

Biotop Natura
El bany de Bosc, que té com a base una visió unitària del món, al connectar-nos amb la Natura ens connecta amb tot: amb la nostra essència, amb la comunitat, amb les diferents cultures i èpoques (com a principi d'integració i continuïtat) i amb el nostre medi.
Isabel Verdaguer
Bany de Bosc,Coach
Position
coach
Biography
És una teràpia no intrusiva, que consisteix a gaudir de la quietud i de la pau del bosc i dels grans regals sensorials que aquest ens ofereix. Durant el bany de bosc, van entrant en el nostre organisme, a través la respiració i de la nostra pell, les essències naturals del bosc, les quals s'han demostrat que són molt beneficioses per la nostra salut. Anirem reduint el nostre ritme quotidià i prendrem consciència del moment i del nostre entorn, deixant enrere les nostres preocupacions.

QUÈ ÉS EL BANY DE BOSC?:

És una teràpia no intrusiva, que consisteix a gaudir de la quietud i de la pau del bosc i dels grans regals sensorials que aquest ens ofereix. Durant el bany de bosc, van entrant en el nostre organisme, a través la respiració i de la nostra pell, les essències naturals del bosc, les quals s’han demostrat que són molt beneficioses per la nostra salut. Anirem reduint el nostre ritme quotidià i prendrem consciència del moment i del nostre entorn, deixant enrere les nostres preocupacions. El bany de bosc consisteix en un passeig pausat, tranquil i accessible a tothom, per un espai natural, acompanyat per un Guia de Banys de Bosc qui et convida a viure una sèrie d’experiències. El guia sempre prioritza les experiències sensorials sobre les cognitives, amb l’objectiu que els participants facin una passejada conscient mentre fan una immersió en l’atmosfera del bosc. Desconnectar per connectar. Desconnectar de les tecnologies, sortir de la gran carrera, i tornar a casa, a la tranquil·litat, connectant de nou amb la nostra essència, amb la nostra natura. Això és la base del bany de bosc. Per aconseguir això hem de passar per un procés, pel qual hem de desaprendre per tornar a aprendre. Hem de buidar per tornar a omplir, tornar a respirar amb consciència, saber obrir els ulls i mirar, saber olorar i valorar el gust de les coses, tocar i acariciar. Hem de tornar a despertar a aquell nen que tots portem a dins. Tornar a jugar, badar, encantar-se, sentir, plorar i riure… En definitiva viure. La figura del guia és imprescindible per la bona pràctica del bany de bosc, i per aconseguir el màxim de beneficis d’aquesta experiència. El bany de Bosc, que té com a base una visió unitària del món, al connectar-nos amb la Natura ens connecta amb tot: amb la nostra essència, amb la comunitat, amb les diferents cultures i èpoques (com a principi d’integració i continuïtat) i amb el nostre medi. Aquest principi d’unitat ens permet fer una conversió no només ecològica, sinó també social. Dos canvis que no poden entendre’s per separat, ni de forma individual, sinó com un sistema unitari i indissociable. El bany de bosc ens obre la ment a valorar els béns materials i immaterials de la natura, treballant cos i ànima.

Definició d’Amos Clifford (fundador de l’escola americana ANFT per a guies de bany de bosc): “Reconeixem que els enfocaments forestals com Shinrin-yoku tenen arrels en moltes cultures al llarg de la història. John Muir va escriure: “Milers de persones cansades, nervioses i excessivament civilitzades comencen a esbrinar que anant a les muntanyes es va a casa seva. El món salvatge és una necessitat.”

És una de les moltes persones que incloem quan pensem en els orígens de la pràctica. El nostre enfocament de la Teràpia Forestal de Shinrin Yoku combina caminades tranquil·les en camins suaus sota el dosser forestal amb dinàmiques guiades i meditacions per ajudar a obrir els sentits, ajudar a perfeccionar la intuïció i experimentar el bosc des del cos i des del cor.

Aprofundim en els estats de consciència i en una connexió polística més profunda. Utilitzem el cercle o roda com a eina de cohesió, respecte, de presència i d’escolta, conceptes clau del bany de bosc.

Biotopnatura també fa banys de bosc dins del projecte Selvans, dedicat a la preservació dels boscos madurs.

www.banydebosc.com

https://www.facebook.com/isabel.verdaguerfoz

https://twitter.com/Biotopnatura?lang=es

Isabel Verdaguer Bany de Bosc
Isabel Verdaguer Bany de Bosc 2

ACTIVITAT

BANY de BOSC i Xerrada sobre el BANY de BOSC

A QUI VA DIRIGIT:

Aquest itinerari de bany de bosc bany pot tenir dos tipus d’usuaris que ens condicionarà la tipologia de bany de bosc:

a. Persones sanes que entraran dins de l’ecoturisme de benestar i de salut, que englobaria a:

i. Aquelles persones que volen gaudir d’un bany de bosc de forma lúdica.

ii. O aquelles que vulguin fer bany de bosc des d’una vessant més preventiva, per enfortir el seu sistema immunològic, desestressar-se….

b. Pacients que precisin un suport addicional en el tractament de diferents malalties o patologies, que entraran dins d’un enfocament més terapèutic i mèdic: persones amb problemes immunològics, diabetis mellitus, invidents… Depèn quin tipus de malaltia el guia necessitarà ser acompanyat per personal professional mèdic. Segons el tipus de desnivell hi haurà pacients que no podran fer aquest itinerari, com dones amb fibromiàlgia, o persones amb problemes de mobilitat.

Els grups es faran el màxim d’homogenis possibles, tant per edats, com per malalties o particularitats…, per poder adaptar el guiatge a les necessitats del grup. Normalment es farà amb persones adultes, però també poden venir nens sempre que els pares considerin que el seu fill és prou sensible i adult per a fer aquest tipus d’activitats.

Leave your comment

Login

Contraseña perdida?