Pilar Ortilles

pilar hortilles
Instructora de Ioga Nidra, de risoteràpia, i monitora de Childplay Ioga per a nens.
Pilar Ortilles
Ioga
Position
Ioga
Experience
des de 1996
Biography
Instructora de Ioga Nidra, aquesta tècnica de relaxació pot traduir-se com "somni psíquic" o "somni conscient ", instructora de risoteràpia, i monitora de Childplay Ioga per a nens. Terapeuta en massatges Ayurvedics i massatges Tibetans, Terapeuta de Flors de Bach, de Reiki, i Psicologia Integrativa.
My skill
Ioga Nidra 95%
Risoteràpia 98%
Childplay 97%

El meu nom és Pilar Ortilles Carod i pràctic ioga des de l’any 1996 amb diferents mestres, l’any 2006 prengui la decisió de formar-me com a monitora en Escola Nacional de Ioga Sadhana, per d’aquesta manera poder transmetre els beneficis d’aquesta activitat.
Practicant de meditació i relaxació des de fa 17 anys, i al juny del 2011 obro el meu propi centre de ioga, HELIOS CENTRE DE IOGA I TECNICAS PER AL BENESTAR, HELIOS és el nom del Rei sol a la mitologia grega.
Instructora de Ioga Nidra, aquesta tècnica de relaxació pot traduir-se com “somni psíquic” o “somni conscient “, instructora de risoteràpia, i monitora de Childplay Ioga per a nens.
Terapeuta en massatges Ayurvedics i massatges Tibetans, Terapeuta de Flors de Bach, de Reiki, i Psicologia Integrativa.

helioscentrodeyoga.blogspot.com.es

ACTIVITAT

Hatha Ioga

La paraula Ioga significa “unió”. Primer unió amb un mateix, la integració de totes les capes i estrats que componen l’estructura personal. I després, la unió conscient de l’individu amb l’univers que l’envolta. El Ioga és l’art de l’equilibri personal i l’harmonia espiritual sent, alhora, un instrument idoni per cuidar el cos i la ment obtenint la possibilitat d’obtenir un estat de pau interior i un profund coneixement relatiu a si mateix. Consisteixen en una activitat que es realitza de forma suau i conscient. Durant la pràctica de les asanes (postures corporals) del Hatha Ioga és possible establir un diàleg íntim i silenciós amb el cos permetent-nos explorar i acceptar la nostra realitat física. A través de les asanes és possible comprendre com funciona el nostre cos i quins són els estímuls que necessita per equilibrar-se i harmonitzar, oferint-li l’oportunitat de l’estirament, la flexibilitat, la comprensió, l’expansió, la mobilitat, la immobilitat … etc. oferint al cos la possibilitat d’expressar-se. El Ioga és patrimoni de la humanitat. Qualsevol persona, sense límit d’edat, pot practicar ioga.

Risoteràpia

Es coneix com a risoteràpia a una estratègia o tècnica psicoterapèutica tendent a produir beneficis mentals i emocionals per mitjà del riure. No pot considerar-se una teràpia, ja que no cura per si mateixa malalties, però en certs casos aconsegueix sinergies positives amb les cures practicades. Es tracta en general que les sessions de risoteràpia es practiquen en grup aprofitant el contagi de persona a persona, ja que riure en grup no és el mateix que fer-ho sols. D’aquesta manera, l’efecte grupal estimula als quals normalment no riurien. En tot la risoteràpia utilitza el riure. L’UNICEF la utilitza per reanimar nens que han sobreviscut a un desastre natural. És important aprendre a riure d’un mateix, de les capacitats limitades de l’ésser humà i de la vida. La societat ensenya a riure dels altres en lloc de fer-ho amb els altres. La risoteràpia ajuda a desdramatitzar les situacions de la vida, desenvolupant l’esperit competitiu i optimista. Per això les persones que realitzen risoteràpia aprenen a tenir una millor visió de si mateixos, del seu entorn i de les seves possibilitats. El bàsic que s’ha de fer és riure un minut durant tres vegades al dia. Encara que això sembli molt poc és l’essencial perquè una persona tingui una major qualitat de vida, sent el riure la millor medicina preventiva sense cap contraindicació.

helios centre de ioga castelldefels
Hatha Yoga
risoterapia

Leave your comment

Login

Contraseña perdida?